Onderzoek naar homokritiek van bisschop

Opnieuw rumoer binnen de anglicaanse kerk. In het Verenigd Koninkrijk komt er namelijk een onderzoek naar de anglicaanse bisschop Peter Forster. Volgens de politie zou hij mogelijk met enkele uitspraken homo's beledigd hebben. Zo is er naar aanleiding van zijn uitspraken door de christelijke homobeweging aangifte gedaan tegen. Forster zei onder andere dat homo's psychiatrische hulp nodig hebben.

In de plaatselijke krant Chester Chronicle zijn de uitspraken van Forster te lezen. Zo zegt hij ook dat homoseksuelen zich met behulp van de psychiatrie kunnen "heroriënteren". De christelijke homobeweging heeft Forsters standpunt veroordeeld als ouderwets, beledigend en schandalig.

Homoseksualiteit zorgt voor grote verdeeldheid binnen de wereldwijde anglicaanse kerk. Zo is Forster een van mensen die het felst gekant zijn tegen de recente wijding van de praktiserende homoseksueel Gene Robinson tot bisschop van New Hampshire in de Verenigde Staten. Conservatieve anglicaanse kerkleiders hebben naar aanleiding daarvan gedreigd met een scheuring.