Site vraagt aandacht voor zaak Kuijt

De veroordeling van Machiel Kuijt laat mensen niet onbewogen. Kuijt werd vorige week in Thailand in hoger beroep veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens vermeende drugshandel. Dit tot grote ontsteltenis van zowel de familie van Kuijt als de Nederlandse politiek, aangezien de veroordeling berust op dun, indirect bewijs en er vele getuigenverklaringen zijn die Kuijt van blaam schonen.

In de commotie die ontstaan is rondom de veroordeling van Machiel Kuijt heeft Marco Peelen een website opgezet om aandacht te vragen voor de zaak Kuijt. Op de website is onder andere de hele geschiedenis van de zaak te vinden. Zo staat er een stuk dat de schrijnende taferelen in de Thaise gevangenis waar Machiel Kuijt zich bevindt beschrijft:

"Twintigduizend gevangenen, waaronder psychopaten en moordenaars, leven er in barakken. Moord en verkrachting zijn aan de orde van de dag. Aids tiert er welig. Temperaturen boven de 40 graden Celsius zijn er heel gewoon. Douches zijn er niet, water is schaars, de behoefte wordt in een gat in de grond gedaan en overal krioelen ratten, slangen en ander ongedierte. Het strakke regime wordt met behulp van publieke lijfstraffen opgelegd. Wie probeert te vluchten wordt dood geschoten. Lijken worden soms pas na dagen door de bewakers opgehaald."

Op de site wordt men opgeroepen brieven en e-mails te schrijven naar onder andere het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Ambassade in Thailand.