Seks met je therapeut

VwGolfhater had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een nieuwe methode beschikbaar voor mannen die uit angst of schaamte nog nooit met een vrouw naar bed zijn geweest. Bij het bureau Aquarion in Nieuwegein kunnen deze mannen zich inschrijven voor Love-Coaching. De training kost 350 euro en bestaat uit gesprekken, intimiteitstraining en uiteindelijk ... seks met ťťn van de coaches.

Met dat laatste is de Nederlandse Vereniging voor Seksuologen (NVVS) het niet eens. Volgens haar gedragscode is seks met een cliŽnt ten strengste verboden. Omdat medewerksters van Aquarion zich niet therapeuten maar coaches noemen, wordt die regel omzeild.

Woordvoerster Marion van der Stad (56) van Aquarion benadrukt dat de vrouw die uiteindelijk geslachtsgemeenschap met de mannen heeft, geen prostituee is: "Wij geloven dat seks een oerbehoefte is van de mens. Geen of geen goede seks leidt tot veel agressie, depressies en geweld."

Niet iedereen bij de NVVS is tegen de methode. Sommige zeggen dat "het voor sommige cliŽnten goed zou zijn als ze met een vrouw konden oefenen in het vrijen."