Vierde ronde in prijzenoorlog supermarkten

ViTaMiN¤-Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf vandaag ben je in verschillende supermarkten weer goedkoper uit. In de vierde ronde van de prijzenoorlog verlagen Edah, Super de Boer en Konmar nogmaals de prijzen van diverse producten. Moedermaatschappij Laurus maakte dit vrijdag bekend.

Vanaf maandag zijn bij Edah tweehonderd producten - voornamelijk A-merken - goedkoper. Een week later verlaagt men de prijs van vleesproducten. In totaal heeft Edah tijdens de huidige prijzenoorlog 780 artikelen goedkoper gemaakt. Super de Boer en Konmar verlagen deze week nog tweehonderd producten in prijs. Zij hebben in totaal de prijs van 1.300 producten naar beneden bijgesteld.

Albert Heijn, dat in oktober de prijzenoorlog startte, doet vooralsnog niet mee aan deze ronde van prijsverlagingen. Wel verlaagde Albert Heijn vrijdag de prijzen van nog eens veertig producten. C1000, dat via Ahold's werkmaatschappij Schuitema ook tot het Ahold-concern behoort, doet morgen hetzelfde met de prijs van vijftig producten. Later zullen de prijzen van vleesproducten volgen.