Duitse kindermoordenaars voor rechter

In Duitsland vindt momenteel het proces plaats tegen twee mannen, die terechtstaan voor het verkrachten en vermoorden van twee kinderen. Het gaat om de 33-jarige conciërge Markus Lewendel en de 28-jarige computertechnicus Markus Wirtz.

Het duo heeft bekend afgelopen maart de 11-jarige Tom en zijn 9-jarige zusje Sonja te hebben ontvoerd. Tom werd nog op de dag van de ontvoering gewurgd, Sonja werd twee dagen lang door beide mannen seksueel misbruikt alvorens eveneens te worden vermoord.

Vandaag zei Markus Lewendel dat hij een tikkende tijdbom is. Hij heeft naar eigen zeggen nog steeds fantasieën over het misbruiken van kinderen.

Lewendel
Markus Lewendel


Niet verder lezen als je geen lugubere details wilt weten

Lewendel deed vandaag ook uitgebreid verslag over hoe hij Sonja langzaam wurgde. Daarbij zag hij de gezichten van diverse andere kinderen en dat van zijn moeder voor zich. "Ik krijg geen lucht meer", wist het meisje nog uit te brengen. Waarop Lewendel antwoordde: "Dat is ook de bedoeling''.

Lewendel bevestigde ook dat de twee mannen wegens hun pedoseksuele neigingen én om geld te verdienen, hebben overwogen een kinderseksnetwerk op te zetten. ''We maakten vaak autoritjes door de omgeving, op zoek naar vers vlees. Het was een kwestie van tijd voordat er iets gebeurde''.

Volgens Lewendel is hij mede gedreven door haat jegens de kinderen die hem als conciërge het leven zuur hebben gemaakt. Wirtz zei dat hij steeds, als hij op zijn werk werd gepest of beledigd, thuis erover fantaseerde om macht over jonge meisjes uit te oefenen. Hij wilde kinderen vastbinden en slaan; Lewendel wilde hen bewerken met kokendhete olie. Beiden zochten het internet af naar kinderporno en gaven zich gezamenlijk over aan fantasieën over kindermisbruik.

Wirtz zei vandaag nog nooit geslachtsverkeer met iemand te hebben gehad; Lewendel zei alleen met prostituees en met een man te hebben gesekst.

Het proces tegen de twee verdachten gaat verder op 17 november. Een uitspraak wordt begin december verwacht.