Rechters niet blij met miss Afghanistan

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week heeft het hooggerechtshof van Afghanistan zich uitgesproken tegen de 25-jarige Miss Afghanistan, die meedoet aan de Miss Earth-verkiezingen. De Afghaanse, Vida Samadzai, liep vorige week in rode bikini over de catwalk en wist zich te plaatsen voor de eindronde, die zondag in de Filipijnse hoofdstad Manila plaatsvindt.

Het hooggerechtshof oordeelt dat het tegen de sharia, tegen de islam en tegen de cultuur van het Afghaanse volk is dat vrouwen hun lichaam zonder kleren aan anderen tonen. De Taliban zijn al twee jaar niet meer aan de macht, maar veel Afghaanse vrouwen hullen zich nog steeds in een burqa.

Samadzai, die al jaren in de Verenigde Staten woont, geeft toe dat ze zich niet prettig voelde toen ze in een rode bikini over de catwalk liep. ''Het past gewoon niet in mijn cultuur''. De Afghaanse miss meent echter dat ze geen andere keus had, omdat ze zich anders niet kon kwalificeren: ''Het doel heiligt de middelen. Als Miss Afghanistan kan ik de mensen vertellen dat de Afghanen grote behoefte hebben aan hulp''.

Overigens hebben vrijwel de meeste Afghanen geen flauw idee dat er een Miss Afghanistan is, laat staan welke kleur bikini ze heeft gedragen. De Afghaanse pers zwijgt namelijk als het graf over de miss-verkiezingen.