AEL dient klacht in tegen hulporganisatie

realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In BelgiŰ heeft de Arabisch Europese Liga (AEL) heeft een klacht ingediend tegen de hulporganisatie Moeders voor Moeders wegens racisme en discriminatie. "De voorzitster van Moeders voor Moeders zegt dat ze bang is van de AEL. Ze is terecht bang. Racisten dienen bang te zijn van AEL, want wij laten niet met onze gemeenschap en onze religie sollen,", aldus de AEL.

Aanleiding voor de klacht was een voorval afgelopen dinsdag in Antwerpen waar een vrouw met een hoofddoek om gevraagd werd deze af te doen. Moeders voor Moeders eiste dat de vrouw dit deed, wanneer ze hulp wilde ontvangen. De vrouw weigerde dit. De politie kwam er zelfs aan te pas.

De AEL verklaart op hun website dat het voorval in strijd is met de grondwet. "Vrijheid van godsdienst is een feit waar iedere instelling zich naar dient te schikken. Het interne reglement waarop de voorzitster zich beroept, is ondergeschikt aan de grondwet en is gewoonweg racistisch."

De AEL wil dat de organisatie zich aan de wet houdt en iedereen ongeacht afkomst of religie helpt. "Indien de organisatie niet bereid is zich aan te passen aan de wet, zullen wij dit via alle mogelijke middelen afdwingen en eventueel de organisatie laten opdoeken. In de samenleving waar wij als de AEL naar streven is er geen plaats voor fascisten."