Privésurfen op werk verbetert productiviteit

MSNMGHA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Privé-surfen op het werk blijkt goed voor de werknemers te zijn. Dat stelt stelt hoogleraar Claire Simmers van de St. Joseph's Universiteit in Philadelphia, Zo zijn werknemers aanzienlijk productiever wanneer ze iedere ochtend na het opstarten van de computer eerst uitgebreid de kranten op internet doorlezen en ze 's middags in de chatbox te vinden zijn. De hoogleraar stelt ook dat het voor de werknemers goed is om aan het eind van de werkdag recepten te gaan zoeken voor het avondeten.

Privé-surfende werknemers zijn voor veel werkgevers een bron van irritatie. Vaak denkt men dat privé-surfen in de baas zijn tijd niet bijdraagt aan de arbeidsproductiviteit.

Het onderzoek van hoogleraar Claire toont het tegenovergestelde aan. Ze concludeert dat surfen tijdens werktijd juist leidt tot een aantal positieve ontwikkelingen zoals beter 'time-management', minder stress en vergroting van de vaardigheden en kennis die voor het werk nodig zijn. Bovendien draagt het surfen voor eigen doeleinden bij aan een betere balans tussen werk en privéleven.