Justin Timberlake grote winnaar MTV Awards

Justin Timberlake is de grote winnaar van de MTV Europe Awards 2003. Het voormalige boyband-lid won als solo-zanger de prijzen voor het beste album ('Justified'), de beste popartiest en de beste mannelijke act. Als beste Nederlandse artiest kwam DJ Tiësto uit de bus.

Timberlake, die voor vijf prijzen was genomineerd, wist supersterren als Robbie Williams en Eminem achter zich te laten. Hij werd van tevoren al getipt als de gedoodverfde winnaar. Eminem won wel de award voor de beste hiphop-artiest.

Christina Aguilera verzorgde de presentatie van de MTV Europe Awards in een bomvolle Arena in Edingburgh, waar zich zesduizend uitzinnige fans hadden verzameld. Zij pakte en passant de award voor beste vrouwelijke act mee.

Beyoncé Knowles won de R&B-award. De prijs voor de beste groep ging naar het Britse Coldplay, die voor de beste video naar Sigur R'os en die voor de beste rockact naar The White Stripes.

DJ Tiësto viel voor de zoveelste keer in de prijzen. Vorige week werd hij al uitgeroepen tot beste DJ van de wereld en beste DJ van Nederland. Bij de MTV Europe Awards streefde hij Beef, BlØf, Junkie XL en Kane voorbij.

Hier kunnen jullie alle genomineerden nog eens nalezen. Discussieer ook mee in het mooie Muziek-forum, dat FOK! rijk is.