Spiderman zorgt voor opschudding in Londen

calvobbes herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Een Engelse vader die zijn dochter niet mag zien van de moeder heeft in Londen voor veel opschudding gezorgd. Afgelopen vrijdag klom David Chick als Spiderman verkleed in een ruim 30 meter hoogwerker in de buurt van de Tower Bridge en kwam er pas gisteren weer uit.

Spiderman in LondenDe actie was bedoeld om aandacht te vragen voor vaders die hun kinderen niet meer mogen zien van de moeder. Chick heeft zijn dochter al acht maanden niet meer gezien terwijl die daar wel toestemming voor heeft van de rechter. Hij had gekozen voor een Spiderman-kostuum omdat zijn dochter een groot fan van de stripheld is. Hoewel hij last heeft van hoogtevrees besloot die toch op deze manier om aandacht te vragen voor zijn probleem.

Mede doordat er de eerste dagen een harde wind stond had de Londense burgemeester de Tower Bridge afgesloten voor al het verkeer. Als de man, David Chick, uit de hoogwerker was gesprongen of er door de wind was uitgeblazen had dat gevaarlijke situaties opgeleverd. Doordat er dagelijks rond de 20.000 mensen gebruik maken van die brug stond er in de spits soms ruim 15 kilometer file.

Voorlopig heeft de actie wel effect. Er wordt over de problemen gesproken in het Engelse parlement en de staatssecretaris voor Familieaangelegenheden heeft al toegezegd met de vereniging "Fathers 4 Justice" om de tafel te gaan zitten.

Foto: BBC