Geen particuliere beveiliging in Bloemendaal

Sinan / saban had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komt voorlopig geen particuliere beveiligingdienst in Bloemendaal die 24 uur per dag surveilleert in woonwijken. Een ruime meerderheid in de gemeenteraad heeft tegen het plan van lokale partij Liberaal Bloemendaal gestemd.

Het plan voor voortdurende beveiliging in Bloemendaal werd zaterdag gelanceerd. De aanleiding was dat er door bezuinigingen steeds minder politietoezicht is in de gemeente.

Het project werd ondersteund door oud-Philips-topman Roel Pieper die zelf in Aerdenhout (gemeente Bloemendaal) woont. Hij zou het project met technische middelen steunen. Pieper en zijn vrouw werden mei dit jaar slachtoffer van een indringer op hun landgoed. Beiden werden met een mes gestoken.

Aanvankelijk stonden VVD en CDA in Bloemendaal nog symphatiek tegenover het beveiligingsplan, maar tijdens de raadsvergadering bleken de twee collegepartijen opeens fel tegen. "U houdt de burgers een worst voor en misleidt ze", zei VVD-fractievoorzitter Elias. VVD en CDA zijn geschrokken van de kosten voor de particuliere beveiliging. Volgens Liberaal Bloemendaal zijn de inwoners zo'n 800.000 euro per jaar kwijt voor de extra beveiliging.

Het college van burgemeester en wethouders werd onlangs gevraagd om met de politie te overleggen hoe ze het gevoel van onveiligheid onder de burgers in Bloemendaal kunnen verminderen. Liberaal Bloemendaal diende een nieuwe motie in om in elk geval een referendum te houden over haar veiligheidsplan. Die motie heeft het dus niet gehaald, naar nu blijkt.