Feyenoord-hooligans per boot naar A'dam

De Amsterdamse politie is in de hoogste staat van paraatheid gebracht vanwege een dreigende confrontatie tussen Feyenoord- en Ajax-hooligans. De politie zegt informatie te hebben waaruit blijkt dat 500 Feyenoord-aanhangers aanstaande zaterdag per boot naar de hoofdstad reizen, om daar de confrontatie aan te gaan met Ajax-fans.

Op internet worden onder Feyenoord-hooligans al enige weken afspraken gemaakt over de boottocht, die officieel 'Enkeltje Volendam' heet. Het schip vertrekt vanuit de omgeving van Rotterdam om 23:00 en legt de volgende ochtend om 09:00 in Amsterdam aan. Achterliggend doel is de wedstrijd die Feyenoord tegen Volendam moet spelen, maar eerst wil men Amsterdam intrekken.

De Rotterdamse politiewoordvoerder Anne Geelof zegt dat men niet zal toelaten dat de Feyenoord-supporters in een 'boot van Troje' naar Amsterdam gaan om daar een confrontatie met Ajax-supporters te zoeken. ''Het verbieden van de boottocht is een van de middelen die ons ten dienste staan''.

Op de boot zou gedurende de nacht een houseparty plaats moeten vinden, waar verschillende dj's optreden. Officieel vaart de boot dus naar Volendam, waar zondag de wedstrijd FC Volendam-Feyenoord wordt gespeeld. Maar de politie weet dat het eigenlijke eindpunt Amsterdam is. Het grootste deel van de opvarenden heeft geen kaarten voor de wedstrijd, en ze hebben een verbod om uitwedstrijden bij te wonen