Kenya dinsdag getroffen door stroomstoring

In Kenya is dinsdag een stroomstoring ontstaan die het hele land waaronder de hoofdstad Nairobi getroffen heeft. Sommige delen van het land hadden vijf uur lang geen stroom. Hierdoor kwamen belangrijke gebouwen als ziekenhuizen zonder stroom te zitten.


De stroom viel uit rond 4.40 's ochtends Kenyaanse tijd, en rond 9.40 's ochtends had het hele land pas weer stroom. Alle districtziekenhuizen wisten op hulpgeneratoren over te schakelen. Liften in gebouwen zonder standby-generatoren kwamen uren vast te zitten. Het Kenyatta National Hospital dat 2.000 bedden heeft, kwam er minder goed vanaf. Hier stopten de liften wel. Woordvoerder Ali Chege van het ziekenhuis zegt dat mensen van 4:40 tot 8:00 vast zaten in de liften. Intensive-care afdelingen waren beveiligd met hulpgeneratoren.

KLPC control in de hoofdstad Nairobi wist de stroomtoevoer van de Seven Forks hydro power stations en de Oeganda Elektricity Transmission Company rond 7:17 weer op te starten.

Het elektriciteitsbedrijf KLPC weet nog niet hoe de storing heeft kunnen ontstaan. KPLC analyseert data en andere informatie beschikbaar van het landelijk netwerk om de oorzaak van de stroomstoring te vinden.