Pentagon geeft Linda Tripp schadevergoeding

Mobie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Pentagon heeft een een schikking getroffen in een conflict met Linda Tripp, die een belangrijke rol speelde in de Lewinsky-affaire. De vrouw krijgt 595.000 dollar omdat er vertrouwelijke informatie over haar was gelekt naar het blad The New Yorker.

In de jaren negentig was Tripp degene die in het geheim gesprekken opnam met Monica Lewinsky. Laatstgenoemde had als stagiaire op het Witte Huis een seksuele relatie met de toenmalige president Bill Clinton, dat breed in de media werd uitgemeten. Met name de Republikeinse tegenstanders van Clinton grepen de affaire aan om te pogen de toenmalige president ten val te brengen.

In de periode dat de affaire zich afspeelde, meldde het tijdschrift The New Yorker op basis van informatie van Defensiefunctionarissen dat Tripp bij haar sollicitatie cruciale details over haar verleden had verzwegen. Tripp was namelijk als tiener veroordeeld wegens diefstal. Tripp vond dat de overheid op deze manier wraak nemen voor haar onthullingen en eiste een schadevergoeding.