Psychiatrisch onderzoek na seksuele mishandelingen

calvobbes had ons via de newssubmit een volledig herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Een 43 jarige man uit Alphen aan de Rijn moet van de Haagse rechter in de gerechtelijke observatiekliniek Pieter Baan centrum worden onderzocht. Dit, omdat de man word verdacht van een groot aantal perversiteiten, verkrachtingen en geweldsdelicten bij zijn vrouw en twee stiefdochters.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man ervan dat hij één stiefdochter heeft gedwongen om urenlang in een koud bad te zitten, haar hoofd met kracht tegen een muur en een koelkast heef geslagen en dat hij haar gedwongen heeft een dildo in te brengen bij haar moeder.

Bovendien zou de verdachte de stiefdochter en haar moeder hebben misbruikt en zou hij de moeder met een koevoet hebben afgeranseld. Dit alles zou zich hebben afgespeeld in Leiden vanaf 1992.

Een andere stiefdochter zou zijn mishandeld sinds oktober vorig jaar. De verdachte was toen net vrij na het uitzitten van een celstraf van negen jaar die hij had gekregen wegens een moord.

De verdachte ontkent vooralsnog alle aantijgingen en weigert een psychiatrisch onderzoek te ondergaan. Naast het onderzoek in het Pieter Baan centrum zullen ook twaalf getuigen gehoord worden.

-
De rechtszaak word in januari voortgezet.