Agent lost waarschuwingsschot

Rond half vijf vanochtend heeft een agent in het centrum van Den Helder een waarschuwingsschot gelost. Bij ongeregeldheden in de Koningstraat voelde de agent zich zo in het nauw gedreven dat hij zich genoodzaakt voelde te schieten. Er vielen geen gewonden.

De agent wilde een bezoeker van het uitgaansgebied aanhouden in verband met openlijke geweldpleging, aangezien de man een beveiligingsmedewerker van een cafť een klap op het hoofd had gegeven. Omstanders konden zich echter niet vinden in de aanhouding en keerden zich tegen de aanwezige agenten, die geschopt en geslagen werden.

De verdachte sloeg op de vlucht, maar kon na een korte achtervolging weer aangehouden worden. De agenten werden toen echter ingesloten door dertig omstanders. Dit was het moment waarop de agent besloot een waarschuwingsschot te lossen.

Inmiddels kreeg de politie versterking, waarbij ook honden ingezet werden. Zes personen in de leeftijd van 17 tot en met 31 jaar zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.