CNN: minder seks op Nederlandse televisie

geniuses1975 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is altijd leuk om te zien hoe niet-Nederlanders over Nederland denken. Een mooi voorbeeld in deze is het CNN-artikel No sex please, we're Dutch.

Volgens CNN is de seks van de Nederlandse televisie aan het verdwijnen. Waren er verleden jaar nog drie zenders die 's avonds erotische programma's uitzonden, nu is het er nog maar ÚÚn. Dat Nederland ineens preuts is geworden lijkt CNN onwaarschijnlijk. Tenslotte komt Big Brother uit Nederland en is dit het land waar prostitutie legaal is.

Volgens Wim Bekkers, de directeur van het Nederlands Instituut voor Classificatie van Audiovisuele Media (Nicam), komt dit doordat de seksliefhebbers hun heil nu op het internet kunnen vinden. "Daar is alles te vinden, inclusief de dingen die je nooit op televisie zult aantreffen, zoals bestialiteit".

CNN vindt het opmerkelijk dat in Nederland de snoei in erotische programma's zo groot is, zeker omdat die tendens in andere landen niet te zien is. Volgens SBS is dit echter een puur financiŰle overweging. Seks trekt vele kijkers, maar schrikt de grote adverteerders wel af.