Man bekent 48 moorden

Eén van de meest beruchte seriemoordenaars in de Verenigde Staten heeft bekend 48 moorden op zijn kerfstok te hebben. Gary Ridgway is zelfs bereid te bekennen dat hij de 'Green River Killer' is. Hierdoor kan hij de doodstraf ontlopen.

In 2001 werd de 54-jarige industriële schilder aangeklaagd voor de moord op vier vrouwen. Dit jaar kwamen er nog drie beschuldigingen bij. De autoriteiten dachten al langer dat Ridgway de 'Green River Killer' is, maar Ridgway ontkende tot voor kort stellig de ruim 49 moorden op prostituees begaan te hebben.

De meeste moorden zijn gepleegd tussen 1982 en 1984. De politie heeft echter nooit meer bewijzen kunnen vinden om Ridgway voor meer dan vier moorden aan te klagen. Uiteindelijk besloot Ridgway toch met het onderzoekersteam samen te werken. Hij bracht hen naar tientallen lijken en gaf de moorden toe, dit meldde 'Seattle Post' gisteren.

Het proces van de seriemoordenaar zal woensdag starten. Verwacht wordt dat Ridgway de 48 moorden bekent, waardoor hij de doodstraf mogelijk ontloopt.