Ziekenhuispastor stal tienduizenden euro's

calvobbes had ons via de newssubmit een volledig herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Zelfs een pastor is niet altijd een heilig boontje. De pastor van het Elisabethziekenhuis in Tilburg ging wel erg makkelijk met de rekening ťn de collectegelden om. Beiden waren namelijk in zijn beheer. Hij heeft namelijk bekend dat die de afgelopen vijftien jaar vele tienduizenden euro's heeft achtergehouden en voor zichzelf heeft gebruikt.

Het ziekenhuis denkt dat de pastoraal medewerker van de ziekenhuiskapel zeker 80.000 euro heeft verduisterd. Een exact bedrag konden ze echter niet geven. De woordvoerder noemt het een "tragische gebeurtenis. Een pastor is een vertrouwenspersoon. Het is de laatste mens waarvan je zoiets verwacht. Temeer, omdat de man al 25 jaar in dienst was van het ziekenhuis."

Desalnietemin was het toezicht op de pastor gering. "Hij had het beheer over een rekening voor de ziekenhuiskapel. Wij wisten niet eens van het bestaan van deze rekening", aldus de woordvoerder. "Die rekening werd niet in de gaten gehouden door de accountant van het ziekenhuis", aldus de woordvoerder.

Het ziekenhuis heeft inmiddels aangifte van verduistering gedaan en zal proberen het geld terug te vorderen. Het is niet bekend waar de pastor het geld voor heeft gebruikt.