Ontvoerde Nederlandse jongen vrij

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische politie heeft gisteravond een einde gemaakt aan de ontvoering van een 16-jarige Nederlandse jongen. Het gaat om Reinier Terwindt, de zoon van een rijke industrieel. Hij werd dinsdag in Nijmegen ontvoerd en dagenlang gegijzeld in een huisje in de Belgische Ardennen. Aan de zaak was geen publiciteit gegeven.

De jongen was dinsdag alleen thuis. Toen zijn ouders thuiskwamen, vonden ze een briefje waarop stond dat hij was ontvoerd. De kidnapper eiste een losgeld van tien miljoen euro. Dat losgeld is niet betaald.

De kidnapper, een 37-jarige Nederlander zonder vast verblijfadres, kon om 22.00 uur gisteravond dankzij gezamenlijke inspanningen van de Belgische en Nederlandse politie in het Limburgse Eijsden (Nederland) worden opgepakt.

In de kofferbak van zijn auto zat de 16-jarige jongen. Volgens de politie verkeert hij in goede fysieke gezondheid en is hij niet mishandeld.

De Nederlandse politie had 450 man, waaronder FBI-agenten, op de zaak gezet. Donderdag nam ze contact op met de Belgische autoriteiten, waarna honderd Belgische agenten het team versterkten. Het was door die samenwerking dat de jongen kon worden bevrijd.