Uitslag PSV - Ajax

De topper PSV-Ajax is onbeslist geëindigd, 2-2. Met het resultaat neemt Ajax de koppositie in de eredivisie op doelsaldo weer over van het verrassend goed acterend AZ.

In een knotsgek duel ontaardde de eerste helft in een veldslag. De verdedigers Andre Ooijer en Kevin Hofland van PSV moesten met blessures het veld verlaten. Scheidsrechter Braamhaar liet veel toe vanmiddag. Kort voor rust was dit mede aanleiding voor grote ophef. Ajacied Rafael van der Vaart werd van het veld gestuurd nadat hij John de Jong in de rug had geschopt.

Na de pauze nam PSV vrijwel onmiddellijk de leiding door een doelpunt van Mark van Bommel, nadat keeper Bogdan Lobont wijfelachtig ingreep. Met elf tegen tien scoorde PSV niet de 2-0. Het was Ajax dat via Sonck op gelijke hoogte kwam. Nadat PSV-captain Van Bommel het veld verlaten had, scoorde De Jong 2-1. Voor de thuisclub goed en wel daarvan genoten had, scoorde Zlatan Ibrahimovic wederom een belangrijke treffer voor de Amsterdammers (2-2). Woensdag maakte hij de enige tegen Celta de Vigo.

Het resultaat is achteraf een opsteker voor Ajax, dat een halve wedstrijd met een man minder speelde. PSV, dat niet over topscorer Mateja Kezman kon beschikken, kan minder vrede hebben met het resultaat.

De wedstrijd zal nog wel worden opgerakeld in Zeist tijdens één of meerdere tuchtzittingen. Er passeerden vooral in de eerste helft enkele onbestrafte gewelddadigheden. Naast Van der Vaart dienen mogelijk ook Ibrahimovic (Ajax), Vennegoor of Hesselink (PSV) en Van Bommel (PSV) zich te verantwoorden bij de KNVB.