Honkbal: Uitslag wedstrijd 6 van World Series

Jeroen / Amigo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na winst in de eerste, vierde en vijfde wedstrijd van de World Series hebben de Florida Marlins ook de beslissende zesde wedstrijd gewonnen van de New York Yankees (0-2). De Marlins zijn daarmee voor de tweede keer in haar geschiedenis winnaar van de World Series geworden.

In de reguliere competitie werd Florida Marlins nog tweede achter Atlanta Braves in de East division van de National League. Op een 'wildcard' -beste afvaller- kon het de play-offs gaan spelen. Vervolgens zette het echter achtereenvolgens San Francisco Giants (3-1), Chicago Cubs (4-3) en New York Yankees (4-2) opzij.

De zege op de Yankees maakt van de Marlins de momenteel beste honkbalclub ter wereld. Sinds de invoering van de 'wildcard' in 1995 heeft overigens elk jaar de wildcard-houder de World Series gewonnen. Vorig jaar was dat American League Wild Card-houder Anaheim Angels. Het was voor het eerst sinds 1981, destijds Los Angeles Dodgers, dat een team op het veld van de Yankees de World Series wist te winnen.

De gevierde speler gister was Josh Beckett, de 23 jaar oude pitcher van de Marlins. Beckett kon na drie rustdagen alles uit de kast halen. Befaamde slagmensen als Derek Jeter, Nick Johnson en Bernie Williams kregen geen grip op zijn werpen. Beckett gooide negen mensen uit en kreeg slechts vijf honkslagen tegen. Pitcher Andy Pettitte van de Yankees deed het met zeven en zes niet veel minder, maar moest twee runs toestaan en de nederlaag slikken.

Voor zijn bijdrage aan de World Series-titel werd Beckett tevens uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler (MVP) van dit jaar. Eerder gingen onder andere grote namen als Tom Glavine (1995), Scot Brossius (1998) en Derek Jeter (2000) hem voor. Vorig jaar werd Troy Glaus tot MVP benoemd.