Dodelijk testongeluk IndyCar Series

Bij een test-sessie op de Indianapolis Motor Speedway is de 26-jarige IndyCar coureur Tony Renna verongelukt. De Indycars Series wordt door raceliefhebbers beschouwd als ÚÚn van de Amerikaanse tegenhangers van de Formule 1, naast de CART Series.

Tony Renna begon juist aan zijn eerste dag bij zijn nieuwe team: Target Chip Ganassi Racing. Volgens een ooggetuigeverslag ging het fout in Turn 3, waar de wagen van Renna los kwam van de grond, over de betonnen muur vloog en terecht kwam in veiligheidshekken en baanposten.

Het medische team reageerde onmiddelijk en heeft geprobeerd om Renna ter plaatse te reanimeren, maar dit mocht echter niet meer baten. Bij aankomst in het ziekenhuis van Indianpolis bleek de courreur te zijn overleden.

Tony Renna is de 40ste coureur die verongelukt op de Indianapolis Motor Speedway. Het laatste dodelijk ongeluk op Indianapolis was tijdens een testsessie in 1996, toen verloor Scott Brayton het leven. Tony Renna was slechts een maand verwijderd van zijn 27ste verjaardag. Ook zou hij volgende maand in het huwelijksbootje stappen.

Dit bericht werd geheel vertaald in de newssubmit gedropt door Kleffe_Dop, waarvoor onze dank!