Palestijnse collaborateurs vermoord

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagochtend hebben gemaskerde Palestijnen op de Westoever twee mannen met kogels doorzeefd nadat ze eerder deze maand extremisten aan het Israëlische leger zouden hebben verraden. Na de executie werden de lijken op het centrale plein van de stad gedumpt. De twee mannen waren twee weken geleden door de Al-Aqsa Martelarenbrigades en de Islamitische Jihad ontvoerd.

Tijdens ondervragingen hebben ze bekend dat zij de schuilplaats hadden verraden van een lid van Al-Aqsa. Dit lid werd op 4 oktober door het Israëlische leger gedood. Eén van de mannen, die lid was van de Islamitische Jihad, bekende ook twee kameraden te hebben verraden.

De bekentenissen werden op video opgenomen en woensdagavond getoond op het centrale plein van Tulkarem. Donderdagochtend werden de twee in een steegje geëxecuteerd, waarna hun lijken op het plein werden gelegd. Na een kwartier werden de lichamen door familieleden weggehaald. De familieleden van één van de mannen hebben wraak gezworen en losten hierbij schoten in de lucht.