[update] Spijkerman stopt toch niet met Kopspijkers

haste had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jack Spijkerman wil stoppen met zijn populaire programma Kopspijkers. Dat zegt hij deze maand in het blad Opzij, zo meldt RTL Boulevard. Volgens de presentator wil hij nog slechts een half jaar door. Daarna zou hij een ander programma willen maken en de Duitse markt willen verkennen.

Over het nieuwe programma wil Spijkerman nog niet veel kwijt. "Bij de VARA ligt al een half jaar een nieuw programma van me, daar zijn ze nogal enthousiast over. Iets heel anders dan Kopspijkers, hoewel er ook weer cabaret in zit. Ik zeg er verder niets over, want in Hilversum wordt alles onder je vingers vandaan gejat", zo zegt hij in het interview.

Kopspijkers is al jaren populair. Elke week kijken meer dan twee miljoen mensen naar het kopspijkerspel, de vreemde fragmenten en het cabaret. Het programma viel meerdere malen in de prijzen. Zo werd dit jaar de Zilveren Nipkowschijf in de wacht gesleept en won het programma vorig jaar de Gouden televizierring en de Academy Award.

In Duitsland is men geïnteresseerd in het Kopspijkers-format. De oosterburen hebben al een pilot opgenomen. Spijkerman zal als adviseur optreden. De Nederlandse versie zal volgens hem nog een half jaar doorgaan en er dan mee stoppen.

Update 09:48

Verschillende mensen maakten er ons via de newssubmit op attent dat Jack Spijkerman vanochtend in de radioshows van Edwin Evers en Rob Stenders liet weten niet te stoppen met Kopspijkers. Volgens hem zijn zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd door de journalist van het blad 'Opzij'. Hij laat weten dat het programma doorgaat zolang de makers nog plezier hebben in het maken van het programma en de kijkers het nog waarderen.