3FM krijgt geen extra geld voor top dj's

Radio 3FM krijgt van de Publieke Omroep geen extra geld om top dj's te behouden. Dat heeft bestuurder Ruurd Bierman van de Publieke Omroep laten weten. Radio 3FM vroeg eerder om extra geld om dj's als Ruud de Wild en Rob Stenders aan zich gebonden te houden. 3FM is bang dat deze anders vertrekken naar commerciële stations.

Publieke Omroep moet bezuinigen. Om die reden wil ze geen extra geld geven. Vooral ook omdat dit dan ten koste zou gaan van van andere programma's. Een woordvoerder van Publieke Omroep bevestigt dat een verhoging van de salarissen alleen kan worden betaald uit het potje voor de programma's.

Met dit nieuws heeft dj Rob Stenders vanmiddag op het 3FM Nieuws gezegd dat hij rond is met Yorin FM. Hij wil echter nog afwachten wat de VARA hem te bieden heeft. Daarnaast heeft hij nog een contract met de omroep tot september 2004. "Ik ben rond, alleen de VARA wil mij niet laten gaan. Ik hoef ook niet dringend weg en daarom heb ik de VARA de gelegenheid gegeven om met mij nog een babbeltje te doen", aldus Stenders.