Ook Gouda kampt met Marokkaanse overlast

Niet alleen Amsterdam-West heeft te kampen met lastige Marokkanen, ook de de wijken Korte Akkeren, Plaswijck en Oosterwei in Gouda ondervinden veel overlast van rel-Marokkanen, zo meldt de Telegraaf vandaag in een groot artikel. De Goudse wijken, in de volksmond 'Klein Marokko' genoemd, worden blijkens verhalen van buurtbewoners geterroriseerd door groepen losgeslagen lieden die geen strobreed in de weg worden gelegd.

''Veel autochtone Nederlanders zijn hier al weggepest, bedreigd en geïntimideerd'', zegt een Goudse buschauffeuse in de krant. Nederlanders die hier woonachtig zijn worden al jaren geteisterd door groepen Marokkaanse jongeren. ''Het is niet normaal wat de Marokkaanse gemeenschap hier in Gouda allemaal kan flikken. Ze komen overal mee weg, want de politie grijpt toch niet in. Ze kunnen, in tegenstelling tot Nederlandse jongens, hun brommer opvoeren, roven en stelen en, zoals afgelopen zondag, ongestraft een illegale straatrace houden''.

Bij de straatrace van afgelopen zondag raakte een toevallige passant, een 16-jarige inwoner van Gouda, zwaargewond. Hij heeft botbreuken aan arm, pols en been en een totaal vernielde knieschijf.

Volgens de Goudse buschauffeuse ergeren ook haar passagiers zich groen en geel aan de rondhangende Marokkanen. ''Ze vinden het onbegrijpelijk dat die Marokkaanse jongens de hele dag maar wat kunnen niksen. Je ziet ze nooit werken en ondertussen wel de nieuwste mobieltjes hebben en in de duurste auto's rondrijden. Zwaar geblindeerde dikke BMW's, want je mag natuurlijk niet zien wat er op de achterbank gebeurt. Dit gaat nog een keer verschrikkelijk fout.''. Volgens de vrouw zijn de buurten vooral de laatste vijf jaar hard achteruit gehold. ''De situatie is onhoudbaar. En als je er wat van zegt, word je voor racist uitgemaakt...''.