Bijstandsmoeder maakt 200.000 euro op

Tha_TiGaR, Flashgordon en Je_moedah hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In twee maanden tijd heeft een bijstandsmoeder uit Kerkrade 200.000, - euro opgemaakt. Het geld was niet van haar, maar bedoeld voor een opvang voor thuislozen en per ongeluk op de verkeerde rekening gestort.

De moeder, 27 jaar oud, van een dochtertje van vier en hoogzwanger van een tweede kind, maakte het geld op aan champagnefeesten, diners, kleding, apparatuur en vakanties. De postbank kreeg argwaan toen de moeder na een paar maanden een nieuw pasje aanvroeg. De zaak werd onderzocht, deze week is door de officier van justitie een werkstraf van 240 uur geŽist tegen de vrouw.

De gemeente Nijmegen stortte in de maanden juni en juli 100.000, - euro op de rekening van de vrouw. Bij de gemeente werd aangenomen dat ze het geld op de rekening van het crisisopvangcentrum voor dak- en thuislozen hadden gestort. Door een foutief rekeningnummer kreeg de moeder het geld op haar rekening.

De rechter oordeelde dat de vrouw wist dat ze fout zat, maar dat het geld haar hebberig had gemaakt. De vrouw maakte ook een gedeelte van het geld over naar een school in Tanzania, het land waar de vrouw oorspronkelijk vandaan komt, ook gaf ze zwervers regelmatig iets extra's.