Politie boos over vrijlaten 'Joos verdachte'

De politie van Amsterdam is boos over de vrijlating van een 17-jarige verdachte in de zaak Anja Joos. De jongen werd door de rechter op vrije voeten gesteld vanwege 'persoonlijke omstandigheden'. De hoofdstedelijke politiecommissaris Van Riessen is het totaal niet eens met de gang van zaken. Hij zegt dat de jongen precies hetzelfde heeft gedaan als de anderen, die nog vastzitten. Deze zitten bovendien in alle beperkingen, wat inhoud dat ze geen enkel contact met de buitenwereld mogen hebben, behoudens contact met hun advocaat.

Het OM heeft inmiddels al hoger beroep aangetekend tegen de vrijlating; dat dient aanstaande dinsdag.

Begrafenis

Ondertussen is Anja Joos vanmiddag begraven op begraafplaats St. Barbara in Westerpark. Ruim 100 mensen waren aanwezig bij de teraardebestelling. De sociale dienst betaalde de uitvaart omdat haar ouders niet voor de kosten wilden opdraaien; zij hadden overigens ook al 30 jaar geen contact meer met hun dochter en waren ook niet bij de uitvaart.

Het Drugspastoraat heeft op St. Barbara een speciaal graf dat bestemd is voor mensen die sterven in de anonimiteit of van wie geen familie is gevonden die de uitvaart wil regelen.