Vuilstort tussen mysterieuze Nazca lijnenMysterieuze lijnen in de Nazca vlakte

Een kuststad in Peru heeft binnen het gebied van de mysterieuze Nazca lijnen een vuilstortplaats geplaatst. Dit hebben ze gedaan uit frustratie tegen Peru's National Institute of Culture die het geweigerd heeft een plaats aan te wijzen. Dit hebben autoriteiten dinsdag gezegd aldus de krant The Guardian woensdag.

De Nazca vlakten zijn bedekt met duizenden vreemde kilometers lange lijnen en figuren over een gebied van ruim 35 kilometer. Vanaf de grond ziet het er uit als een web van lijnen, maar vauit de lucht zijn er enorme figuren te zien als een kolibrie, een aap, een walvis, een spin en een buitenaards wezen. De lijnen zijn meer dan duizend jaar oud. Sommige zijn meer dan 274m groot. Dit heeft wetenschappers voor een raadsel gesteld, en het gebied is in 1994 toegevoegd aan de United Nation's Cultural Heritage list.

Alberto Urbano, archeoloog in het instituut, zegt dat de vuilniswagens de figuren beschadigen. Er zijn al twee trapezevormige lijnen beschadigd. Rubert Garcia, een directeur in het instituut zegt dat de overheid overweegt de stad tegemoet te komen. Er zijn nog geen concrete plannen gemaakt.