Ongekend harde aanval op Joodse gemeenschap

De Maleisische premier Mahathir Mohamad heeft vandaag vernietigend uitgehaald naar de ,,paar miljoen joden'' die volgens hem de wereld regeren. De premier deed dat in zijn openingstoespraak van de bijeenkomst van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC).

Mahathir Mohamad riep de 1,3 miljard moslims in de wereld op om zich te verenigen tegen de joden, die anderen zouden laten vechten en sterven voor hen. Hij vroeg moslims ook om fundamentalisten te negeren die prediken dat wetenschap on-islamitisch is: ,,We hebben wapens en raketten nodig, bommen en gevechtsvliegtuigen, tanks en oorlogsschepen voor onze verdediging. Omdat we worden ontmoedigd om wetenschap en wiskunde te studeren kunnen we niet eens onze eigen wapens produceren''.

Mahathir sprak verder over wat hij de dominantie van de joden noemde. ,,De Europeanen doodden zes miljoen van de twaalf miljoen joden. Toch regeren die joden de wereld vandaag bij volmacht. We staan tegenover een volk dat denkt. Ze overleefden 2000 jaar van pogroms, niet door terug te slaan, maar door te denken. Ze vonden het socialisme uit, het communisme, de mensenrechten en de democratie waardoor hen vervolgen fout lijkt, waardoor zij gelijke rechten met anderen kunnen genieten. Hiermee hebben zij nu de macht in de machtigste landen gegrepen en zij, deze kleine gemeenschap, zijn een wereldmacht geworden''.

Volgens de premier van Maleisië kunnnen de 1,3 miljard moslims niet worden verslagen door een paar miljoen joden. ''Er moet een manier zijn. We moeten nieuwe, geweldloze tactieken ontwikkelen zoals het verbeteren van de politieke, economische en demografische macht van de moslimlanden. We moeten ons strategische terugtrekken en ons herbezinnen, dat kan leiden tot de ultieme overwinning''.