Vrouwen meer zin in seks met nieuwe pleister

Een geilheidspleister die de hoeveelheid van het "mannelijk" hormoon testosteron verhoogt bij vrouwen, zorgt voor een aanzienlijke verhoging in de seksuele lusten van vrouwen die door het verwijderen van hun eierstokken minder zin hebben in seks. Dit heeft een internationaal team van onderzoekers vastgesteld. Het werk werd woensdag gepresenteerd op de American Society for Reproductive Medicine bijeenkomst in San Antonio, Texas.

De test werd uitgevoerd in landen in Europa en AustraliŽ, en het bleek dat de drang naar seks met bijna veertig procent verhoogd werd bij gebruik van de pleister. Bij de vrouwen die een placebopleister kregen, werd er geen verschil vastgesteld.

"De resultaten zijn opvallend vanwege twee specifieke redenen", zegt teamleider Susan Davis van de Jean Hailes Foundation in Melbourne. "Er was een extreem lage placebo-effect respons bij de neppleister, dus de echte pleister werkt echt. Ook praten we niet alleen over seks, we praten over de kwaliteit van het leven. We hebben het over vrouwen die zich beter willen voelen.".

Het nog niet precies bekend waarom vrouwen geiler worden, en enorm meer zin in seks hebben, bij verhoging van het testosterongehalte. Het is bekend dat aromatase enzymen in de hersenen testosteron omzetten in oestrogeen, maar waarom dit gebeurt weet men niet zeker.