Vetzucht bij Amerikanen blijft toenemen

VeiligGlijden en wouterwouter2 (E-tracker) hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kort geleden lieten we jullie weten dat één op de drie Amerikanen aan diabetes lijdt. Gisteren werd er ook bekend, dat het aantal Amerikanen met ernstig overgewicht drastisch aan het toenemen is. Dat blijkt uit een maandag verschenen studie. Een op de vijf Amerikanen is te zwaar. Iemand is te zwaar als hij dertig procent boven zijn ideale gewicht zit.

Daarnaast is het aantal extreem zware Amerikanen (dan weegt iemand 45 kilo te veel) toegenomen van 0,5 procent van de bevolking tot twee procent. Zo weegt een gemiddelde Amerikaanse man met ernstig overgewicht een lengte van 1,78 meter 136,1 kilo. De gemiddelde vrouw in deze categorie is 1,63 meter en weegt 113,4 kilo.

Volgens de onderzoekers is de situatie in werkelijkheid nog ernstiger, omdat de gegevens zijn verkregen via telefonisch onderzoek gedurende enkele jaren. De onderzoekers verwachten dat mensen aan de telefoon hun gewicht meer onderschatten naarmate ze zwaarder zijn.

De groeiende groep mensen met overgewicht eist ook aangepaste medische zorg. Zo moeten rolstoelen en operatietafel aangepast gaan worden, om op het gewicht en de omvang van de zwaarlijvige Amerikanen berekend te zijn.