Vaders hebben liever een zoon

mati had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vaders hebben een sterkere band met hun zoon. Het gaat zelfs zover dat de man minder snel een echtscheiding aanvraagt als het paar ook een zoon heeft. Ook willen mannen eerder met een zwangere vrouw trouwen als ze een jongen verwacht. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek dat in de krant 'Sunday Times' staat.

Met de uitkomsten van het onderzoek is het fabeltje dat vaders een sterkere band hebben met hun dochters en deze dan ook voortrekken ten einde. Dit zelfs tot grote verbazing van de onderzoekers zelf, zoals Gordon Dahl van de universiteit van Rochester. 'Ik kan het me niet voorstellen dat ik de voorkeur zou geven aan zonen boven mijn dochters'.

Vaders voelen zich een voorbeeld voor hun zoon. Daar staat tegenover dat dochters na een scheiding beter gezelschap blijken te zijn voor de moeder dan zonen. Uit de resultaten van het onderzoekt blijkt concreet dat ouders die slechts één dochter hebben, 4,4 procent vaker scheiden dan ouders met één zoon. Als een koppel drie meisjes heeft, ligt het scheidingspercentage maar liefst 8,6 procent hoger dan in gezinnen met drie jongens. En dat lijkt vooral te worden bepaald door de houding en voorkeur van de vader.

Het onderzoek is gebaseerd op de volkstellingen die in Amerika werden gehouden tussen 1944 en 2000.