Voetbal: Uitslag Nederland - Moldavië

Het Nederlands Elftal speelde vanavond in Eindhoven tegen Moldavië. Het speelde op het gemak en won met 5-0.

In de eerste helft speelde Nederland in een traag tempo. Pas op slag van rust kopte Patrick Kluivert uit een corner de openingstreffer achter de zwak keepende doelman van Moldavië.

In de tweede helft zette Nederland een tandje bij en kon het via Wesley Sneijder op aangeven van Kluivert 2-0 maken. Een kwartier voor tijd kreeg Pierre van Hooijdonk koud in het veld een strafschop mee. Hij schoot deze onberispelijk in (3-0). Rafael van der Vaart en Arjen Robben voerden daarna de score nog op tot de 5-0 eindstand.

4. Wit-Rusland810734-20

Vanavond werden ook de overige wedstrijden in de EK kwalificatie afgewerkt. Hieronder staan de landen die zich direct hebben geplaatst voor het EK 2004:
Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Tsjechië, Zweden, Zwitserland

Voor de play-offs zijn geplaatst:
Nederland, Kroatië, Letland, Noorwegen, Rusland, Schotland, Slovenië, Spanje, Turkije, Wales

Aanstaande maandag zullen in Frankfurt de landen middels loting worden gekoppeld. Na een uit- en thuiswedstrijd plaatst vervolgens de sterkste zich voor het EK in Portugal.

Voor meer nieuws, zie de FOK!Competitiemanager!