Voetbal: vermoedelijke opstelling Oranje

Het Nederlands Elftal zal vanavond haar opwachting maken tegen MoldaviŽ. De tweede plek van Nederland staat al vast. Het duel maakt derhalve niet zoveel meer uit.

De vermoedelijke opstelling, aldus Voetbal International:

Edwin van de Sar; Michael Reiziger, Andrť Ooijer, Jaap Stam, Giovanni van Bronckhorst; Andy van der Meyde, Phillip Cocu, Paul Bosvelt, Marc Overmars; Rafael van der Vaart en Patrick Kluivert.

Frank de Boer en Boudewijn Zenden zullen dus waarschijnlijk niet meespelen. Bondscoach Dick Advocaat wil met geen van beiden onnodige risico's nemen omdat beide spelers een gele kaart op zak hebben. Zouden Frank de Boer en Boudewijn spelen en nog een gele kaart ontvangen, dan zijn ze automatisch geschorst. Zou die kaart in het duel van vanavond tegen MoldaviŽ vallen, dan volgt voor beide spelers een schorsing voor het eerste EK kwalificatie play off-duel op 15 november.

Uit de training van afgelopen vrijdag kan opgemaakt worden dat Advocaat ook voor zichzelf al besloten dat hij het tweetal buiten de ploeg laat. In geen van de twee varianten die Oranje uitprobeerde was een plaatsje ingeruimd voor Frank de Boer en Boudewijn Zenden.

De tussenstand in Groep 3:
Pos.ClubAWGVPV-T
1. TsjechiŽ76101920-3
2. Nederland75111615-6
3. Oostenrijk7304910-11
4. MoldaviŽ720565-14
4. Wit-Rusland810734-20


Voor meer nieuws, zie de FOK!Competitiemanager! Discussier ook mee in het Voetbalforum!