Officiële UFO Files ter inzage beschikbaar

Het werk van een wetenschapper die onderzoek gedaan heeft naar UFO's en buitenaardse wezens is overgedragen aan de Universiteit A&M van Texas. De negen dozen van Roy Craig met materiaal bevatten rapporten van bezoeken door vreemdelingen uit de ruimte tot vermeende landingsplaatsen van de buitenaardse schepen.


Craigs bestanden bevatten correspondenties, foto's, populaire en wetenschappelijke artikelen over UFO's en aliens en materiaal gevonden bij vermeende UFO-landingsplaatsen. In de eerste instantie wilde men het bij Rosswell ter inzage plaatsen, maar besloten is om ze publiekelijk voor onderzoek ter beschikking te stellen in de A&M universiteitsbibliotheek.

Craig was 35 jaar geleden een onderzoeker bij de Universiteit van Colorado, gefinancierd door het Air Force Condon Project. De luchtmacht heeft het rapport in 1969 als basis gebruikt om te stoppen met het bijhouden van UFO waarnemingen. "UFO's hebben een impact gehad op onze cultuur. Ik ben daar niet treurig om. Ik denk dat het juist goed is.", zegt Craig, die zelf het bestaan van UFO's ontkent.

Volgens UFO-gelovers houdt Craig echter dingen verborgen. Een UFO-onderzoeker die Craig bezocht, was er van overtuigd dat Craig nabij zijn landhuis in Colorado zestien ruimtewezens verborgen hield die uit een vliegende schotel gehaald waren die in Aztec neergestort zou zijn. Hij heeft de lichamen echter niet kunnen vinden, maar hij vond het wel vreemd waarom Craig op dat moment in zijn landhuis aanwezig was.

Craig zegt dat hij graag bewijs gevonden zou willen hebben in het Condon Project, dat buitenaardse vreemdelingen de aarde bezocht hebben, maar dat hij dat niet gevonden heeft.