Wederom aangifte tegen jonge aanranders

Tegen de drie Marokkaanse jongetjes van 8, 11 en 13 jaar, die vorige week werden gepakt voor een serie aanrandingen in Zeist, is wederom een aangifte binnengekomen. Naar aanleiding van publicaties meldde zich een vrouw bij de politie die ook zegt onzedelijk te zijn betast, bedreigd en beledigd door de jongens. De aanrandingen hadden plaats op de Laan van Vollenhove en de Warande in Zeist. De politie houdt rekening met meer slachtoffers.

De politie hield de drie knaapjes vorige week maandag aan. De 13-jarige zit nog vast. De twee jongens van 8 en 11 jaar zijn na verhoor naar huis gestuurd. Zij zijn namelijk te jong om berecht te worden. De politie meldde vorige week dat de Raad voor de Kinderbescherming en Jeugdzorg zijn ingeschakeld.

Dat laatste wordt echter ernstig betwijfeld door schooldirecteur J. Lamaison van basischool 'Op Dreef' in de wijk Vollenhove. Volgens hem wonen de twee weer thuis en ÚÚn van de twee gaat naar school. Hij pleit voor ondertoezichtstelling van de jongens: ''Ze moeten ergens anders worden gecorrigeerd. Thuis gebeurt dat niet. Alles wordt ontkend. Ik heb drie kwartier met een van de vaders gesproken. Die vindt dat het niet is gebeurd''.

De school wil verder niets met de zaak te maken hebben. Gevreesd wordt, aldus Lamaison, dat de familie van de jongens anders het onderwijspersoneel als schuldige beschouwt en wraakacties onderneemt.