Crècheleidster opnieuw vrijgesproken

De 28-jarige crècheleidster uit Nieuw-Vennep die verdacht werd van poging tot moord op zes baby's, is ook in hoger beroep vrijgesproken van alle aanklachten. Net als de rechter in Haarlem vond het hof in Amsterdam dat er te weinig bewijs was voor een veroordeling. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep een jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Het Openbaar Ministerie trachtte met kansberekeningen door statistici aan te tonen dat de leidster achter deze incidenten moest zitten.

De vrouw werkte in de periode van maart 1998 tot januari 2001 in twee kinderdagverblijven in de buurt van Hoofddorp. Voor haar komst hadden er nog nooit noemenswaardige incidenten plaatsgevonden. Echter kort nadat ze er werkt kregen zeker zes baby's van drie tot veertien maanden merkwaardige verstikkingsverschijnselen.

De betrokken baby's hadden het bijna niet overleefd. In elf van de twaalf gevallen werden door de verdachte de verstikkingsverschijnselen ontdekt. Enkele baby's werden voor behandeling in het ziekenhuis worden opgenomen. De vrouw werd in april 2001 gearresteerd. Tot januari 2001 werkte ze in de kinderdagverblijven nog als crècheleidster.