Vrouw (86) in Schiedam verkracht

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 20 september is in Schiedam een 86-jarige vrouw verkracht toen zij, nadat ze het graf van haar overleden man bezocht had, op weg was naar huis. De politie wilde eerst geen ruchtbaarheid aan de zaak geven, maar heeft besloten dit nu toch te doen om zo aan bruikbare tips te komen.

De vrouw liep vanaf de begraafplaats "Beukenhof" via de volkstuintjes "de Vijf Sluizen" en onder de metrobaan door naar huis. Rond half drie 's middags passeerde ze het braakliggend terrein van de Slachthuisbuurt, waar ze ineens door een man vastgepakt werd. Hij nam haar mee naar de bosjes aan de kant van het pad en verkrachtte haar daar. Toen er wandelaars in de buurt van het plaats delict kwamen, is de man in de richting van de Wilhelminaflat gevlucht.

De dader zou een blanke man van tussen de 20 en 30 jaar zijn en tussen de 1.75 en 1.85 meter lang. Hij heeft kort, donker, vol haar dat naar achteren gekamd was en een smal gezicht. Hij droeg een zwart T-shirt en een beige 3/4 broek. De man sprak accentloos Nederlands. De politie vermoedt dat de man na afloop van zijn daad erg bezweet en zenuwachtig was.

De politie verzoekt eenieder die op 20 september rond half drie 's middags iets verdachts heeft gezien in de Slachthuisbuurt contact op te nemen op nummer 0800-61 05 (gratis).