Indonesische minister haat Hollanders

joegain had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Indonesische minister van Justitie dr. Yusril Ihza Mahendra, die bezig is het wetboek te herschrijven naar de sharia, haat Hollanders. In een vraaggesprek over die wetswijzigingen, met het NOS-journaal, zei de minister dat hij Hollanders haat vanwege het feit dat IndonesiŽ tot 1949 een kolonie van Nederland was: ''Ik ben niet tegen de Nederlanders, ik ben tegen onrechtvaardigheid. Omdat de Nederlanders onrechtvaardig zijn, haat ik ze''.

Mahendra is totaal niet te spreken over de houding die Nederland aanneemt ten aanzien van zijn land: ''"Nederland kritiseert ons over de mensenrechten, maar hoeveel mensen zijn gedood door de Nederlanders?". Hij verwees daarbij naar de terreur die kapitein Westerling in 1946 op het eiland Celebes toepaste. "De Nederlanders hebben in Zuid-Celebes 40.000 mensen gedood. Daar is geen enkel onderzoek naar gedaan''.

Mahendra is bezig een groot aantal wetten, waaronder zedenwetten, aan te passen in het wetboek van strafrecht. Dat wetboek is nu nog geheel gebaseerd op hoe de Nederlanders het in de koloniale tijd hebben samengesteld.

Zo wil Mahendra seks voor het huwelijk en ongehuwd samenwonen strafbaar stellen. Ook orale en homoseks worden als het aan hem ligt bestraft met gevangenisstraf. Overigens zullen die wetswijzigingen nog voor veel discussie zorgen: in de grote steden heeft 80% van de jongeren seks voor het huwelijk.

Dat Mahendra Nederlanders niet moet, blijkt ook uit het feit dat hij van plan is om Nederlanders binnenkort hun visum voor IndonesiŽ bij de ambassade in Den Haag te laten gaan halen. Andere Europeanen kunnen het gewoon op het vliegveld kopen.