NAVO akkoord met meer activiteiten Afghanistan

-_dude_- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NAVO gaat ermee akkoord dat de activiteiten in Afghanistan uitgebreid zullen worden tot de regio Kunduz. De ambassadeurs van de NAVO-lidstaten hebben daar vandaag overeenstemming over bereikt. De militaire planners van de organisatie gaan nu voorstellen uitwerken voor het inzetten van troepen voor de ISAF-vredesmacht en PRT's, regionale opbouwteams.

De VN-Veiligheidsraad moet nog wel instemmen met de uitbreiding van het werkterrein van de NAVO in Afghanistan. Minister Kamp van Defensie meldde vorige week al dat hij "in principe" Nederlandse troepen in wil zetten voor de regionale wederopbouwteams.

Samen met Duitsland gaf Nederland tot en met juni van dit jaar leiding aan de ISAF-vredesmacht, die onder de vlag van de NAVO opereert. Op dit moment zijn er nog ongeveer 35 Nederlandse militairen actief in het hoofdkwartier van de ISAF in de Afghaanse hoofdstad Kaboel.

De NAVO opereert nu voornamelijk in de omgeving van Kaboel. Als de inzet is uitgebreid tot de regio Kunduz, zouden in de toekomst ook nog andere provincies in Afghanistan aan bod kunnen komen. Ook daarvoor gaat de militaire staf van de NAVO voorstellen uitwerken.