Jongens dwingen man geld op te nemen

Twee bewapende jongens hebben zaterdagochtend een 64-jarige man uit Herkenbosch overvallen, toen deze zat te vissen aan het kanaal in het Brabantse Deurne. De jongens, achttien en zestien jaar, eisten geld van de man. Toen bleek dat hij niets op zak had, reden ze langs verschillende banken en dwongen hem geld op te nemen.

De jongens bedreigden de man met een mes en een pistool. Ze dwongen hem in zijn eigen auto naar de dichtsbijzijnde bank te rijden. Deze zat echter dicht, waarop het drietal zich naar een andere bank begaf. Ook deze bleek gesloten te zijn. Uiteindelijk vonden zij in Roermond een bank waar de man, die niet bij een automaat kon pinnen, geld kon opnemen.

Het personeel merkte niets van de bedreiging en overhandigde de man honderdvijftig euro. Deze gaf hij vervolgens aan de jongens, die hem dwongen weer terug naar zijn visstek te rijden. Daar aangekomen, gingen de dieven er op hun fiets vandoor.

Dankzij het duidelijke signalement van de daders, kon de politie de 18-jarige verdachte nog dezelfde avond aanhouden. Gistermorgen bekende deze zijn aandeel in de zaak waarna ook zijn 16-jarige kompaan kon worden opgepakt.