"Koningin Elizabeth volgende doelwit Al-Qaeda"

Nicky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een bezoek aan Nigeria later dit jaar, zou de Britse koningin Elizabeth doelwit worden van de terreurbeweging Al-Qaeda. De Britse krant The Sunday Telegraph meldde dat gisteren op basis van bronnen uit de regering.

Al-Qaeda zou misbruik willen maken van de zwakke beveiliging in Nigeria door toe te slaan tijdens de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van de Gemenebest (Commonwealth, een informeel verbond van 54 landen), die op vier december begint en vier dagen duurt.

Beveiliging

Om de beveiliging in Nigeria te versterken zou Chris Mullin, de Britse onderminister van Buitenlandse Zaken, bereid zijn om Britse troepen beschikbaar te stellen in Nigeria. The Sunday Telegraph schreef dat Groot-BrittanniŽ zal aanbieden om de anti-terrorisme eenheid van de Engelse politie en de elite-eenheid SAS naar Nigeria te sturen.

De bronnen in de regering melden dat er geen sprake van is dat de 77-jarige koningin haar bezoek aan de conferentie afzegt. De Britse koningin is het hoofd van de Gemenebest. De regering zou wel bezorgd zijn om haar veiligheid. Elizabeth zelf liet al eerder zien dat ze niet bang is uitgevallen. Op oudejaarsdag 1999 opende ze zelf de Millennium Dome in London, terwijl ze van tevoren was gewaarschuwd dat ze daar het doelwit van een aanslag zou kunnen worden.

Oproep Bin Laden

In een bandopname van begin dit jaar noemde Osama Bin Laden, de leider van Al-Qaeda, zes regeringen, waaronder de Nigeriaanse, 'afvallig' en riep hij moslims op om het pro-Westerse regime omver te werpen. Een internationale veiligheidsfunctionaris meldt dat het land deze bedreiging zeer serieus neemt en dat het heel goed mogelijk is dat de topbijeenkomst van de Gemenebest doelwit van een aanslag wordt.