Mysterieuze golfballen in Californische stad

In Californië in de stad Thousand Oaks komen al jaren golfballen uit de lucht vallen, maar het is nog steeds een raadsel waar deze vandaan komen. Bewoners melden regelmatig dat er ballen op het dak vallen, door ruiten breken of in de tuin vallen als hagel dat niet smelt.

"We dachten dat het misschien door vogels gedaan werd, maar ze slaan met zo'n grote kracht in dat we er niet zeker van zijn", zegt Beverly Albright, een inwoonster.

Reid Broderick heeft sinds augustus dit jaar al 225 golfballen weten te verzamelen. Het zijn de gestreepte golfballen die verhuurd worden op golfbanen. De dichtstbijzijnde golfbaan bevindt zich echter in Sunset Hills, 33 kilometer van Thousand Oaks. De golfclub meldt wel dat zo'n 300 ballen verdwenen zijn sinds juli.

In het verleden speelden er wel eens kinderen golf in het park achter de huizen, maar deze zijn een jaar geleden verhuisd. Toch bleven de golfballen komen. Broderick heeft ook golfers op een privé golfbaan bij een heuvel nabij zijn huis er van verdacht. De vrouw, Shelley Schendler die daar woont, was echter verontwaardigd door deze beschuldiging. "Ik ben verontwaardigd dat iemand denkt dat we golfballen naar de huizen slaan. Daarbij, we hebben onze eigen golfballen die helemaal niet op de gevonden ballen lijken", zegt ze. Ze heeft de tas met haar eigen ballen laten zien. "Daarbij is het onmogelijk een bal vanuit onze tuin naar de huizen te slaan. Dat is veel te ver."

Broderick heeft in juli ook al 250 ballen gevonden. Hij heeft nu nog een volle doos erbij. Hij vindt het echter niet zo grappig. "Wat zou er gebeuren als ik door zo'n bal geraakt wordt?", zegt hij. Het blijft vooralsnog een mysterie waar ze vandaan komen.