15-jarig duo terroriseerde Voorschotense jongeren

In Voorschoten zijn twee 15-jarige jongens aangehouden die maandenlang tientallen jongeren in hun woonplaats hebben geterroriseerd. De slachtoffers lopen in leeftijd uiteen. De jongste is een jaar of 12. Stuk voor stuk lieten ze zich intimideren en durfden ze niet aan hun ouders te vertellen wat er al die tijd gebeurde.

De twee 15-jarige knapen vonden dat zij de baas waren in de Voorschotense wijk Boschgeest. Ze persten jongens en meisjes geld en hun mobiele telefoons af. Met het resterende beltegoed belden ze naar Marokko toe. Een aantal meisjes werd als vuil behandeld; ze werden bij de borsten gegrepen en kregen vernederende opmerkingen naar hun hoofd. Zwaaiend met een mes dwong het tweetal jonge meiden ook tot seksuele handelingen.

Inmiddels heeft de politie al 30 aangiften binnen. Volgens justitie zijn de slachtoffers ontzettend angstig; ze zijn bang dat ze door de jongens worden gestraft omdat ze hun mond open hebben gedaan.

Een vader van de slachtoffers ontplofte tegen een journalist zowat van woede: ,,Dat mijn kind al die maanden niet heeft durven vertellen dat het zo bedreigd, mishandeld en vernederd werd. Ik ga bijna kapot aan mijn wraakgevoelens. Dit is een horrorverhaal. Dat twee klootzakken in staat zijn maandenlang de buurt te terroriseren is krankzinnig. Die smeerlappen hebben tegen onschuldige meisjes staan aanrijden, dwongen die arme grietjes tot walgelijke dingen en gingen er na afloop ook nog met hun geld vandoor. Ik ben kotsmisselijk van dit hele verhaal''.

Het OM houdt de twee 15-jarige knapen van Marokkaanse komaf voorlopig nog in voorarrest.