Supporters plegen aanslag op voetbalcoach

Icekool en Finkelstein hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Werner Gregoritsch, de coach van de Oostenrijkse club SV Mattersburg, is het afgelopen weekeinde aan de dood ontsnapt. De daders zijn aanhangers van Sturm Graz, die sabotage hadden gepleegd op de auto na de winst van SV Mattersburg op Sturm Graz.

Gregoritsch kwam bij het incident met de schrik vrij. Een wiel van zijn auto liep vast, waarna hij van de weg raakte en tegen een vangrail botste. Hij had nog geluk. Door een vreemd geluid dat zijn auto maakte was hij al langzamer gaan rijden en naar de vluchtstrook gereden. Onderzoek heeft uitgewezen dat het inderdaad gaat om sabotage.

Voor Hannes Kartnig, voorzitter van Sturm Graz, is de maat vol. Hij zal misschien bij de club vertrekken, omdat hij het plezier in de club is kwijtgeraakt. "De fans in Oostenrijk worden steeds boosaardiger. Voetbal is nog altijd een sport en geen oorlog. Blijkbaar is het leuk om haatcampagnes tegen spelers, trainers en bestuurders te voeren. Het kan niet zo zijn dat wij vogelvrij zijn voor dit soort woestelingen, die denken dat ze alles kunnen beslissen over onze clubs. Als dat zo doorgaat ben ik de eerste die er mee stopt," zo meldt hij op de website van Sturm Graz.