Voetbalclub ontslaat alle spelers

JeOma had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Trainers zijn hun baan in de voetbalwereld allerminst zeker en dat geldt zeker ook in het voetbalgekke Brazilië. Betrekkelijk nieuw is echter dat ook spelers nu de dans niet langer lijken te ontspringen, als de doelstellingen niet worden bereikt.

Alle 25 spelers van de tweede divisieclub Ceará, uit Fortaleza, zijn ontslagen door hun voorzitter, Alexandre Flota. Hij kan het de spelers niet vergeven dat zij zich niet hebben weten te plaatsen voor de play-offs in de tweede divisie, waarmee promotie naar de hoogste divisie buiten het bereik bleef.

"De 25 spelers die tot 31 december onder contract staan, zijn op staande voet ontslagen, zo meldde de woedende preses van de club de lokale pers. Dat deze actie Ceará meer geld gaat kosten dan het in kas heeft, interesseert Flota niet. "Als het moet, verkoop ik één van mijn appartementen om de oprotpremies te betalen. Ik heb besloten ze te ontslaan en ik blijf daarbij", aldus Flota, "Ik zal een dieet volgen om wat kilo's af te vallen zodat ik mee kan doen en de doelpunten kan maken die de spelers dit seizoen niet hebben kunnen maken."