Opnieuw Amerikanen gedood in Irak

Irak In Bagdad is een Amerikaanse soldaat doodgeschoten en een collega verwond toen ze patrouille liepen in de wijk al-Mansour. Verder kwam in Tikrit een Amerikaanse soldate om toen een bom afging bij de Amerikaanse basis. Daar raakten ook drie Amerikanen bij gewond.

In totaal zijn na het beëindigen van de oorlog nu 89 Amerikanen in Irak gedood. In Bagdad was er gisteren meer geweld, toen een betoging van werklozen bij een politiebureau uitliep op rellen.

Zo'n 100 mannen gooiden stenen naar de politie. Volgens hen had de politie hen in ruil voor smeergeld werk aangeboden maar hadden ze dat niet gekregen.

Mogelijk is Saddam weer gesignaleerd

Verder werd vandaag bekend dat mogelijk de voormalige Iraakse leider Saddam Hoessein vijf dagen geleden is gezien in de Noord-Iraakse stad Kirkuk. Dat zegt Jalal Talabani, een lid van de Iraakse regeringsraad. Hij zegt dat Saddam Hoessein onderdak heeft gehad bij de Arabische gemeenschap in Kirkuk.

Het Amerikaanse leger in Irak is op de hoogte van de berichten over de verblijfplaats van Saddam Hoessein, maar kan deze vooralsnog niet bevestigen.