Moslims in BelgiŰ veroordeeld voor terrorisme

Balacay had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Belgie zijn vandaag 23 mannen wegens moslimterrorisme veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Bekendste verdachte was de ex-profvoetballer Nizar Trabelsi. Hij werd schuldig bevonden aan voorbereiden van een aanslag op de NAVO-vliegbasis Kleine Brogel in BelgiŰ.

De TunesiŰr Tarek Maroufi kreeg zes jaar wegens medeplichtigheid aan de moord op de Afghaanse rebellenleider Massoud in 2001. Hij zou verder moslimjongeren in BelgiŰ geronseld hebben voor terreurdaden. Enkele andere verdachten kregen vijf en zes jaar cel. Een kleine groep is vrijgesproken.

TrabelsiDe Belgische rechter zei met de hoge celstraffen een voorbeeld te willen stellen: ,,De moslimextremisten wilden een aanval uitvoeren op onze vrijheid. Als de aanslag op de NAVO-basis was gelukt, waren de gevolgen niet te overzien''. De militaire basis van Kleine Brogel in Belgisch Limburg, ligt vlak over de grens bij Valkenswaard. Hier zouden mogelijk kernwapens liggen opgeslagen.

Trabelsi heeft bekend dat hij van plan was een aanslag in BelgiŰ te plegen. Maar volgens insiders gingen zijn eigenlijke plannen veel verder: hij zou de Amerikaanse ambassade in Parijs op het oog hebben gehad.